Nøddepesto med basilikum.

Follow my blog with Bloglovin

Nøddepesto

Velsmagende og sund nøddepesto med basilikum. Cashew nødderne kan udskiftes med mandler eller de nødder du har hjemme. Basilikum kan udskiftes med persille eller andre krydderurter. Uundværlig som smørepålæg, til pastaen, til salaten – gir skøn og fyldig smag til mange retter.

Ingredienser:

100g cashewnødder

1 dl olie (olivenolie, eller den olie du elsker)

3 spsk citronsaft

1 spsk hvid balsamicoeddike

3-4 fed hvidløg

2-3 bøtter frisk basilikum (ca. samme mængde som nødder)

Salt efter smag

Tilberedning:

  • Nødderne males til mel i blender eller kaffekværn. Hvis nødderne ikke males fint nok, kan pestoen blive lidt kornet i konsistensen. Smager dog fint alligevel.
  • Olie, citronsaft, balsamicoeddike hældes i melet, hvidløget presses og det hele blendes til cremet konsistens.
  • Tilsæt basilikum og blend det hele sammen. Tilsæt evt. ekstra olie eller vand til pestoen har den konsistens du ønsker. Smages til med salt.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s