Nem bananis

img_0321

Is om vinteren – ja, selvfølgelig! Is kan vi lide hele året – det er også en vinternydelse. Januar, nytårsforsætter, is – ja, tak, det kan godt hænge sammen, fordi denne bananis is er super sund, cremet og lækker.

Jeg har en ismaskine og den er jeg vild med. Denne isopskrift er tilberedt i en ismaskine, men – rolig nu – den kan også fremstilles uden en maskine, men det kræver, at du i god tid slicer to bananer og smider dem i fryseren.

Du behøver:

2 bananer
1 lille dåse kokosmælk (165ml)
30g mørk chokolade
1-2 spsk sukker (kan undværes ved meget intensive nytårsfortsætter, specielt ved meget modne bananer)
1 tsk vanille sukker

Fremgangsmåde:

  1. Smid alle ingredienser udtagen chokoladen i en blender og blend til en tyk  mælkeagtig konsistens.
  2. Hæld massen i en ismaskine og tænd – i min maskine tager frysningen en halv time.
  3. Når massen er næsten frosset, hældes den hakkede chokolade i og maskinen kører videre.
  4. Ved softice konsistens er isen færdig. Anrettes i portionsskåle. Burde nok give 4 portioner, men hos os holder den til to glade personer.
  5. Hvis du ingen ismaskine har, kan du blot blende de frosne bananskiver med de øvrige ingredienser (dog ikke chokoladen), men her behøver du en større mængde kokosmælk/anden mælk. Mængden afhænger af din blender. Isens konsistens bliver lidt mere flydende, men den er stadig meget lækker. Efter isen er blendet, røres den hakkede chokolade i ismassen – spis og nyd!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.