Nøddesmør

IMG_1324Jordnøddesmør er amerikanernes favorit og vi er gradvis ved at lære at elske det. Mandelsmør, hasselnøddesmør og cashewnøddesmør er mindre kendt og man skal som regel en omvej omkring helsekostbutikken for at få fat i dem. Hvorfor ikke fremstille herlighederne selv? I virkeligheden er der ikke grænser for, hvilke nødder, du kan bruge som basis. Prøv dig frem og find familiens favoritter. Det er meget nemmere en du regner med og koster ofte mindre på den hjemmelavede måde.

Ingredienser:

500g nødder. Vælg frit mandler, hasselnødder, cashewnødder eller andre nødder du nyder. Det er vigtigt, at du ikke halverer mængden, da portionen derved bliver for lille til at foodprocessoren eller blenderen kan få ordentlig fat. Brug kun din blender, hvis den er stærk. Foodprocessoren er ofte stærkere og nemmere at bruge til dette, men hold hyppige pauser, ellers brænder den desværre nemt sammen.

Tilberedning:

  • Spred nødderne ud på bagepapir på en bageplade.
  • Sæt pladen med nødderne i en forvarmet ovn ved 150 graders varme og bag dem i 5-10 minutter.
  • Hæld de varme nødder i foodprocessoren/blenderen. Det er vigtigt at nødderne ikke afkøles, da varmen gør, at nøddemassen hurtigere bliver flydende.
  • Kør massen, men stop med jævne mellemrum foodprocessoren/blenderen og saml nøddemassen i bunden med en dejskraber. Blandingen går fra mel til let flydende konsistens.
  • Tiden afhænger af din maskines effektivitet. Når konsistensen er som du ønsker, skrabes massen over i et glas.
  • Nydes på ristet brød eller knækbrød, gerne dækket med et skrabet lag honning eller marmelade eller bananer i skiver. Lækkert og sundt!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s