Nøddetella

Nøddetella er et godt alternativ til Nutella. Nutella indeholder sparsomme 13% nødder, hvor Nøddetella indeholder betydelig mere. Desuden er den fri for miljøskadelig og usund palmeolie. Sidst, men ikke mindst, smager den faktisk lækkert.

IMG_7416

Du får lettest dine børn til at elske Nøddetellaen, hvis du de første gange du laver den, tilsætter 200g lys chokolade, hen ad vejen kan mængden af chokolade mindskes og lys chokolade kan erstattes af 70% mørk chokolade.

Ingredienser:

200g nøddesmør (hjemmelavet eller købt jordnøddesmør, hasselnøddesmør, mandelsmør eller cashewnøddesmør)

300g friske dadler uden sten

200g mørk chokolade 70% (eller lys, hvis du ønsker den børnevenlig)

1-2dl kogende vand

Tilberedning:

  • Smelt chokoladen og nøddesmørret i kogende vand i en gryde under svag varme.
  • Når massen er flydende hældes den i en blender/foodprocessor og blendes med de udstenede dadler.
  • Ønsker du konsistensen tyndere, kan tilsættes mere kogende vand. Hold pauser, så motoren ikke brændes af.
  • Hældes i et glas og sættes i køleskab.
  • Nydes på friskbagt eller ristet brød, pandekager, knækbrød eller hvor hjertet begærer.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s