Nøddetella

Nøddetella tilberedes lettest samtidig med du tilbereder Nøddesmør. Tag 200g af fra af Nøddesmørret, hæld det på et glas og sæt i køleskabet. De sidste 300g køres videre i maskinen og forvandles til Nøddetella som beskrevet i opskriften nedenfor.

IMG_1323

Denne Nøddetella er et sundt alternativ til Nutella. Du får lettes dine børn til at elske det, hvis du de første gange kommer 200g lys chokolade i Nøddetellaen, hen ad vejen kan mængden af chokolade mindskes og lys chokolade kan erstattes af 70% mørk chokolade.

Ingredienser:

300g Nøddesmør (se opskrift)

200g friske dadler uden sten

100-200g god mørk chokolade 70% (eller lys, hvis du ønsker den børnevenlig)

Kogende vand

 

Tilberedning:

  • Smelt chokoladen sammen med 8 spsk vand
  • Kør Nøddesmør og dadler sammen med den smeltede chokolademasse i din foodprocessor/blender. Ønsker du konsistensen tyndere, kan tilsættes mere kogende vand. Hold pauser, så motoren ikke brændes af.
  • Hældes i et glas og sættes i køleskab.
  • Nydes på friskbagt eller ristet brød, pandekager, knækbrød eller hvor hjertet begærer.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s