Nøddemælk

IMG_1345

Mangler du mælk i køleskabet eller ønsker du et alternativ til almindelig mælk, så har du her den nemme, hurtige version.

Ingredienser:
125 g nødder (cashew, mandler eller hasselnødder)
9 dl vand
1 knivspids salt
1/2 tsk sukker
Evt. 1/2 tsk vanille sukker

1) Stil nødderne i blød i vandet i ca. 3-4 timer eller mere. Mælken kan fremstilles uden iblødsætning, men bliver mere kornet.
2) Blend de udblødte nødder i vandet til mælken er fuldstændig ensartet i konsistensen.
3) Smag til med salt og sukker, evt. vanille, men med vanille egner mælken sig ikke til madlavning.
4) Mælken kan drikkes nu, men rystes godt inden, da fiberdelene fra nødderne udskilles ved henstand. Mælken kan også pressen gennem et klæde, hvilket giver en fin og glat mælk(brug fiberdelene i feks. bagværk). Cashewnødderne er uden skal og giver en fin hvid mælk, på andre nødder kan den mørke overflade fjernes, hvis mælken ønskes helt lys.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s