VEGANSK MAYONNAISE

657BEBF9-7D09-4085-B7AB-9D1BDA7322C0

Har du mayonnaise-skræk? Har du i fordums tider forsøgt med æg og tynde stråler olie, der alligevel gik i fisk. Så forstvivl ikke. Her kommer mayonnaisen, der ikke kan mislykkes. Og så behøver du ikke have pasteuriserede æg hjemme, ej heller tage chancen ved at bruge almindelige rå æg.
Du har brug for sojamælk og en billig varmpresset olie uden smag. Jeg bruger rapsolie, da den indeholder vegetabilske n-3 fedstsyrer.
Skynd dig at komme igang. Inden du ved af det, er du færdig.

Ingredienser:
1 dl sojamælk
2 dl olie
1 stor tsk Dijonsennep
1 tsk eddike
1 tsk citronsaft
Salt efter smag

Fremgangsmåde:
Hæld alle ingredienserne i et målebæger.
Find stavblendere frem og blend. Efter kort tid tykner massen til en skøn mayonnaise.
Smag evt. til med et par pressede hvidløgsfed og du har en lækker Aioli.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.