Nøddefrikadeller

Nøddefrikadeller er klimavenlige vegetariske frikadeller, der er klare i en fart. Samtidigt er de fyldt med fibre, proteiner, masser af sundhed og masser af velsmag.

Ingredienser:

150 g mandler

100 g havregryn

50 g løg

2-3 fed hvidløg

4 små æg

1 dl sojamælk eller anden mælk 

1 tsk røget paprika

Salt efter smag

Peber efter smag

Krydderurter efter smag

Fremgangsmåde:

1) I denne nemme opskrift kan du bruge de nødder du elsker og har i huset. Hak nødderne i foodprocessor, blender eller i hånden. Hak dem fint, men de må ikke blive til mel. Der skal stadig være bid og sprødhed i dem.

2) Hak løget fint. Brug evt. køkken maskine eller tag dykkerbrillerne på og hak i hånden.

3) Pres hvidløg.

4) Bland alle ingredienserne  sammen i en skål. Krydr med røget paprika (hvis du har det, frikadellerne kan krydres som du elsker dem), salt og peber. Frikadelledejen må gerne stå og trække 10 minutter eller mere. Steg en frikadelle og smag på den og vurder om den er krydret passende. Ellers giv lidt urtesalt eller andre krydderier/krydderurter du elsker til smagen er tilpas. Steg resten af frikadellerne sprøde i olie og nyd dem til aftensmad eller i madpakken.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.